Det blev som väntat, Ingrid Cassel tar över ordförandeklubban i Norrköpingsmoderaterna. Halvtid in i mandatperioden rustar moderaterna för att bryta 20 år i opposition i Norrköping. ”Nu förbereder vi oss för ett maktskifte” är Cassels första kommentar.”

– Ingrid har bred politisk erfarenhet. Hon kommer att tillföra mycket nytänk i vår förnyelseprocess och hon har starkt stöd i Norrköpingsmoderaterna säger Jan Owe-Larsson (M) som är valberedningens ordförande i Norrköping.

Cassel nämnde redan vid sitt anförande vid årsmötet att moderaterna i Norrköping ska bygga vidare på att synliggöra de samhällsproblem och utmaningar som är viktiga för människor i Norrköping:

 – Norrköping är en vacker stad. Men vi får inte låta vackra vyer låta oss luras av att drygt 8000 människor är arbetslösa, att var tredje elev går ut skolan med ofullständiga betyg och att alltfler med utländsk härkomst lyfter försörjningsstöd. Det är dags att kavla upp ärmarna och erkänna problemen. Först då kan man agera  säger Ingrid Cassel.

Cassel har tidigare erfarenhet från att initiera och aktivt driva universitets etablering i Norrköping. Ingrid kommer direkt från ett uppdrag som oppositionsråd på Orust.